Posted

Sikke en afslutning Oliver Chabert fik fyret af ved NM i mangekamp og helt uventet gik han hen og vandt 10-kampen og var bare sølle 2 point fra kravet til U20 VM. 2 point svarer til 1 cm i længdespring.

 

Egentlig var Oliver slet ikke kvalificeret til at deltage ved NM, men han kom med alligevel, og søndag kunne Oliver Chabert så lade sig kåre som nordisk mester i tikamp i U20-klassen med personlig rekord 7198 point. At han ikke var kvalificeret, skyldes at han i årets hidtil eneste tikamp havde kikset stangspring med nul point til følge. Det skete ikke i dag, hvor han netop i denne favoritdisciplin bragte sig afgørende i spidsen ved at klare 4.80 meter – der vel at mærke blev sprunget med bare 10 skridts tilløb. Faktisk så lykkedes næste alt for for Chabert denne weekend. Trods PR på den afsluttende 1500 meter (4,43,27) manglede han nemlig i forhold til det internationale krav til VM-U20 (7200p) sølle to point!

 

På 110 meter hæk ramte han desværre niende hæk og kommer i mål i 14,75 sek – her kunne de 2 point godt have ligget. I diskos kastede han helt op til sit bedste.  Det blev også til PR i spydkast (52.29m).

 

Det er iøvrigt også dansk U20 rekord i 10-kamp. Oliver har nu chance for at klare krav til U20 VM i 110 m hæk eller i stangspring – der ligger desværre ikke lige en 10-kamp og venter de næste par uger. Sidste chance for at klare krav til U20 VM er søndag den 1. juli.

 

Klubtrænerne fra Sparta, Kjeld Muff og Bo Lindholm, var med på sidelinjen i Jessheim, men hjemme på Østerbro hjælper yderligere to af klubbens dygtige trænere Chabert – her tænkes der på Michael Jørgensen (hæk) og Thor Mørck (stang).

 

Sparta ønsker stort tillykke til Oliver og trænerteamet bag.

 

Gundersen fortsætter sin store fremgang
Den anden Sparta-atlet i U20-klassen, Christian Gundersen, har udviklet sig voldsomt det seneste år. Det så man ved DM-inde, og det så man denne weekend, hvor han satte tre personlige rekorder på 1. dagen og lå lige efter Chabert. Weekendens fjerde PR kom på hækken (15,63s), men som ventet tabte han terræn efter stangspring, hvor han måtte nøjes med 3.60 meter. Han revancherede sig dog med en meget stor PR-forbedring i spydkast og kunne i sidste ende slutte på en ærefuld 6. plads med PR 6757 point.

 

Seks personlige rekorder og en 5. plads til Nikolaj Grønbech
En anden, der overgik sig selv, var Nikolaj Grønbech, startede anden dagen med en femte PR i 110 meter hæk. Han holdt niveauet i de følgende øvelser; kun i spydkast var han lidt under daglig standard. Det endte med en fornem 5. plads, og Grønbech er som årgang 2002 også at finde i klassen til næste år.

 

DM i mangekamp

Næste store opgave for vores talentfulde mangekæmpere bliver DM i mangekamp i Silkeborg. Der håber vi, at Mads Lund og Ida Beiter Bomme igen er klar, så vi kan få flere gode mangekampsdyste til DM.

 

RESULTATER