Posted

Så gik der endnu et år og det er tid til at ønske hinanden en rigtig glædelig jul samt et godt nytår. Et nytår hvor vi forhåbentlig kan se frem til mange fede, sjove og gode oplevelser og resultater.

 

Når sådan et år løber ud, så er det tid til at kigge lidt tilbage på året, der jo gik rigtig godt.

 

Året der gik

På elitesiden fik vi Ole Hesselbjerg i finalen ved EM i Berlin og Ida Karstoft løb sig på det danske 4×100 m hold, der også kvalificerede sig til EM. Her blev det til en dansk rekord. Begge vores seniorhold vandt igen igen DT finalen og igen ganske suverænt og derfor skal de til E-cup i Castellon i slutningen af maj. Det var 21. gang i træk, at der var dobbelt sejr og 33. gang, at mændene vandt i træk.

Ved DM senior i Odense blev det til 16 guld og Andreas Trajkovski blev mesterskabernes mest vindende atlet.

Celina forbedrede sin egen danske rekord i hammerkast tidligt på sæsonen.

For ungdom var årets flotteste resultat, da Tazana Kamanga-Dyrbak løb sig til en 4. plads på 200 m ved Ungdoms OL i Argentina og ved NM satte ny dansk rekord. Tazana var også med til U18 EM, som eneste spartaner, mens vi ved U20 VM i Finland havde 5 deltagere kvalificeret. Til DMU i Aalborg blev det til 101 medaljer samlet.

Vi vandt igen alle 4 rækker ved DTU finalen i Ballerup og vores juniordrengene hentede igen en flot sølvmedalje ved E-cup i Castellon. Pigerne kæmpede sig til en flot 5. plads. Begge hold er derfor at finde i A-gruppen igen i 2019. Her arbejder vi på, om det skal foregå på Østerbro Stadion – vi skal dog have fundet ca. 200.000 kr før det kan blive en realitet.

Vi er stadig mange ungdommere på alle vores hold – det synes dog lidt tungt at optage nye fra vores ventelister, så hvis man har gode idéer til nytænkning her, så er vi åbne for forslag.

Alt dette ville jo ikke være muligt, hvis vi ikke har en dygtig og engageret trænerstab bag alle vores atleter. Det har krævet lidt trænerrokader og nogle har taget ekstra timer for at få den store kabale til at gå op. Det understreger bare, at vi alle gerne vil Sparta og står sammen, også når det er svært. Vi vil samme vej.

 

2019

Skal vi se lidt fremad, så er der indendørs EM i Glasgow, hvor DAF har skruet ned for kravene og gjort det muligt for vores atleter og komme afsted og lære. VM foregår i Doha og det bliver svært, men ikke umuligt for et par stykker. For ungdom står den på U20 EM og U23 EM i Sverige også her er der skruet ned for kravene og det har været motiverende for vores atleter at opdage, at de nu ikke er så langt fra et internationalt mesterskab.

På hjemmefronten kommer vi igen til at afholde et par stævner på Østerbro Stadion og de vigtigste er CAG (18. juni), Sparta Copenhagen Games (17.-18. august) og DM i mangekamp 31. august – 1. september). Skole OL bliver det også til igen (8.-9. maj). Vi håber at alle giver en hånd med, så vi igen kan vise, at vi også er dygtige til at arrangere stævner.

Det er også tid til en ny formand i 2019, da Niels Jørgen har valgt at stoppe som formand. Hans daglige gang vil han dog stadig have i Sparta på kontoret. Men der vil også komme andre ændringer, når den nye bestyrelse lige er landet efter generalforsamlingen mandag den 28. januar.

 

Fra Sparta vil vi ønske jer alle en rigtig glædelig jul samt et godt nytår.