Posted

Den ene har vundet OL sølv, og den anden er tidligere dobbelt verdensmester. Den 18. juni er de klar til at dyste ved CAG på Østerbro Stadion.

 

Sara Slott Petersen og tjekkiske Zuzana Hejnová har haft mange dyste igennem de seneste år, hvor de begge har tilhørt verdenseliten på 400 meter hæk. Sara vandt blandt andet sølv ved OL i 2016, hvor Hejnová måtte nøjes med den ærgerlige fjerdeplads, men Hejnová har også slået Sara Slott ved flere lejligheder. Så der er lagt op til en verdensklasse dyst den 18. juni ved CAG, hvor de to mødes for første gang siden 2017.

 

Jagter dansk rekord og VM-krav

Andreas Martinsen har den danske rekord på 110 meter hæk sat ved CAG i 2017. En rekord han satser på at forbedre den 18. juni på Østerbro Stadion. Her er han nemlig tilbage ved CAG, efter at han sidste år desværre måtte melde afbud på grund af en skade. Den er han heldigvis for længst ovre, og tidligere i år blev han også helt som ventet dansk mester på 60 meter hæk indendørs. Nu er han så klar til at jagte VM kravet udendørs, og det kræver en forbedring af hans nuværende danske rekord. Rekorden lyder på 13,50 sekunder, og kravet til VM er på 13,46 sekunder, men han har gode erfaringer fra CAG. Så hvis alt forløber optimalt, så kan det være den 18. juni, han sætter ny dansk rekord og kvalificerer sig til VM.

 

Hartling får hård konkurrence

Nicolai Hartling har siden 2015 været indehaver af den danske rekord på 400 meter hæk. Han har dog desværre været voldsomt plaget af skader de seneste sæsoner, men er på vej tilbage i topform. Den 18. juni står han klar på startstregen ved CAG, hvor han kan forvente hård konkurrence fra et stærkt felt. Med er blandt andet sidste års vinder Jaak-Heinrich Jagor fra Sydafrika, og Sebastian Rodger fra Storbritannien som ugen før CAG har løbet Diamond League i Oslo. Nævnes skal også Linfsay Hanekom fra Sydafrika, som stiller til start med den hurtigste personlige rekord på 48,81 sekund, som er sat tidligere i år. Til sammenligning lyder Nicolai Hartlings danske rekord på 50,02 sekunder.