Posted

Foto: Fra Dansk Atletik – William viser sin glæde over at tingene endelig lykkes til punkt og prikke

 

I den forgangne weekend blev der afholdt Nordiske U20 mesterskaber i norske Kristiansand.

 

Sparta havde som tidligere nævnt hele 13 atleter udtaget til dette mesterskab og kom da også hjem med flere medaljer.

 

I 2018 vandt Tazana guld på 200 m i en alder af bare 16 år i den meget flotte tid 20,99s. I år havde han valgt at satse på 100 m og selv med sygdom i kroppen og et efterfølgende afbud på 4×100 m stafet, blev det alligevel til guld på 100 m. Tazana kan stadig løbe med de næste 2 år.

 

William Devantier var til gengæld med for sidste gang og skulle løbe 1500 m lørdag og 800 m søndag. Lørdag blev det til en fantastisk dansk dobbelt sejr og med William først over stregen og dermed nordisk mester i hans sidste forsøg. Søndag gav også et flot resultat, da han vandt sølv på 800 m og kunne rejse hjem fra mesterskabet med hele 2 medaljer af ædel karat.

 

Tobias G Larsen viste ved U20 EM, at han er på vej tilbage og løb også rigtig flot til NM – det rakte til sølv på 200 m. Det var også Tobias’ sidste chance for at vinde metal, da han næste år ikke er junior mere.

 

Tobias var med på stafetten, der lørdag aften også kunne løbe sig til sølv – med på holdet fra Sparta var Emil Frænde.

 

På pigernes stafet stillede Danmark med et ungt hold, der ikke helt kunne være med i kampen om medaljer, men en ny U18 dansk rekord blev det til og det med 3 Sparta piger på holdet. Marie Høgh Larsen på 1. tur og Josephine Koch Jacobsen på 2. tur, mens Klara Loessl løb rekorden hjem på sidste turen.

 

Sparta ønsker vores unge talenter og deres trænere tillykke med medaljerne – godt kæmpet.