Posted

Hos drengene har vi også rigtig mange spændende konkurrencer i sigte, men desværre stiller vi ikke med sølvvinderen fra EYOF på 200m Tazana Kamanga-Dyrbak, da han er en del af det herre stafethold, der skal løbe 4×100 m ved lørdagens Diamond League.

 

Drenge 14-15 år:

Generelt er vores drenge i denne gruppe meget stærke og vil igen i denne weekend være dominerende.

En af vores store profiler er Vilhelm Krüger, der er favorit til at vinde 6 guldmedaljer og 1 sølv (inkl. 2 stafetter). Det drejer sig om 100 m, 300 m, 300 m hæk og længdespring – I længde vil han dog få hård konkurrence af klubkammeraterne Tobias Jappe Bjerre og Carl Johan Zachariae, der de eneste, der har sprunget over 6 m. Tobias kan også hive en del medaljer hjem i længde, højde, spyd og diskos. Han skal bare holde hovedet koldt. I højde har Sparta de 4 øverste på ranglisten til start og her har Asger Pape forbedret sig en del i år og ligger til sølv.

 

Sofus Vølund lå til 2 medaljer i 100 m hæk og 300 m hæk, men blev skadet i søndags til Sparta Games – så vi ved ikke helt, hvad status er. Han har forbedret sig en del i stang, så her ville han også kunne være med i kampen om medaljer.

 

Luis Maillet er favorit til at vinde 800 m og viste indendørs, at man ikke skal afskrive ham på en 200 m – her vil han dog få hård konkurrence af Frederik Thorup Sørensen.

 

Lukas Harber har en lille favoritrolle på 1500 m, så det kan blive spændende – de er dog 3 der løber inden for ½ sekund.

 

Med danske rekorder på 4×100 m tidligere i år, så er drengene kæmpe favoritter til at vinde begge stafetter.

 

Af andre drenge har vi til start: Gustav Herold

 

Foto: Disse 4 hurtige drenge er klar til at løbe stærkt igen

Drenge 16-17 år:

Her lægger vi ud med mulig trippel sejr i stangspring og det er endda uden opdatering af ranglisten, hvor Mads Vitoft i sidste weekend klarede 4,01 m. Favorit er Nikolaj Grønbech, der i sommer var med ved EYOF i 10-kamp. Herefter følger Bertram Costa, så Mads og så Oswald Carstensen.

 

Trespring, længde og højde kan også falde ud til Spartas fordel med Dhruv Mehrotra i trespring, Bertram i længde og Wilhelm Kopp i højde (tilbage fra skade).

 

Bertram og Dhruv er også med i kampen om medaljer på 100m, mens vi har Sofus Lassen tilbage fra skade til start på 200 m.

 

Vi har desværre ikke rigtig nogle kastere i denne gruppe, men mangekæmperne er med i diskos, kugle og spyd og kan sagtens hente medaljer. Det er også mangekæmperne der kan hente medalje i 110 m hæk.

 

4×100 m ligger midt i stangspringskonkurrencen, så vi ved endnu ikke, om vi stiller hold.

 

Foto: Vores 16-17 årige drenge er stærkt repræsenteret fra mangekamp

Drenge 18-19 år:

I den her gruppe mangler vi Mads Lund, der er blevet opereret i knæet for et par uger siden.

 

William Devantier blev nordisk mester på 1500 m i sidste weekend og vandt sølv på 800 m og det må gøre ham til dobbelt favorit i den her weekend.

 

Magnus Elsted satte en flot PR i højdespring i sidste weekend og kan nu være med i kampen om guldet. Emil Frænde har et 7 m spring til gode – mon det kommer i weekenden?

 

Tobias G Larsen var med ved U20 EM på 100 m og er favorit til at vinde dobbelt, da han også er hurtigst på 200 m. Andreas Christoffersen er favorit på 110 m hæk, selvom der kun er 2 deltagere til start.

 

I kast har vi Vitus Lei Hansgaard med i spyd, hvor han ligger til sølv.

 

Vi stiller med hold på 4×100 m mod Hvidovre.

 

 

Foto: William Devantier blev i lørdags nordisk mester – nu er det DMU det handler om

Drenge 20-22 år:

Arthur W Petersen har kastet 18 m længere end nr. 2 i spydkast, så han er storfavorit til guldet.

 

En anden storfavorit er Oliver Chabert i stangspring, der netop har sprunget 5,10 m. Han er også favorit i 110 m hæk, hvor der kun er spartanere til start.

 

Sidste år satte Casper Jørgensen 2 danske juniorrekorder ved DMU i Aalborg og han er til start igen i kugle og diskos. I diskos var han i finalen ved U23 EM tidligere i år.

 

Sebastian Pedersen var også i finalen ved U23 EM, men i længdespring – ved DMU er han selvfølgelig favorit i længde, men stiller også til start i hæk, højde og 100 m.

 

Jacob Hvorup er favorit på 400 m hæk.

 

Andre drenge til start: Christian Gundersen (nordisk mester i 10-kamp), Nikolaj Graves, Malthe Nielsen, Kasper Kesje

 

På stævnets afsluttende 4×400 m vil drengene gå efter en dansk rekord, der lyder 3.19,64 og DUR-21 rekorden lyder på 3.26,32.

 

 

Foto: Sidste år blev det til dansk juniorrekord i kugle – hvad kan Casper i år?

 

Startlister

 

Infoside DMU