Posted

Vi har alle i Sparta været vant til at komme til stævner på Greve Stadion (Greve Afslutningsstævne), så det er næsten, som at være på hjemmebane, når DM for ungdom i den kommende weekend afvikles på Greves nye 8 baners stadion.

 

Sparta stiller igen med rigtig mange til start og derfor må det også forventes, at vi vinder en masse medaljer også af fineste karat.

 

Nedenfor følger en optakt for de forskellige aldersgrupper hos pigerne og i næste nyhed følger drengene.

 

Piger 14-15 år:

Vi lægger ud med Betty Marie Ramsgaard på 300 m hæk, der er seedet nr. 2. Vi håber, at Bettys hoved er frisk igen efter det gok hun fik i sidste weekend i højdespring.

 

I hammerkast hepper vi på Astrid T Christensen, der godt nok stiller op for Aalborg AM – men hun er lige flyttet til København og er en del af vores træningsgruppe. Josephine H Hansen og Tsinat Krause kan være med i kampen om medaljer i spydkast, men de er mange, der skal slås om bronzen. Emilie Kirst har årets 3. længste stød i kuglestød, men er tæt forfulgt af de næste.

 

På 1500 m har vi Elisabeth Rønnstad til start og hun er seedet nr. 3. En af weekendens store favoritter er Sofia Thøgersen på 2000 m forhindring, hvor hun tidligere i år har sat dansk rekord for 14 årige. Sofia er også med på 3000m, hvor hun er seedet nr. 2. Naomi Toft vandt 800 m sidste år, men i år har Emma fra Kolding løbet meget stærkt, så der er vist kun sølv at kæmpe om. Elisabeth kan på en god dag være med i kampen om bronzen.

 

I længdespring er der 5 piger, der kan løbe med guldet og 2 af pigerne er fra Sparta – Betty Marie og Ingeborg Falck. Indendørs var det Falck, der sprang længest af alle. Betty er også med i stang, hvor de også ligger tæt om medaljerne. De første 6 ligger inden for 10 cm – så det kan blive lidt af en gyser.

 

På 4×100 m har vi stolte traditioner og stiller også med et godt hold – men om det er nok til guld, må tiden vise. Vi stiller selvfølgelig også til start på 1000 m stafet.

 

Af andre piger til start har vi: Josefine Langkjær, Bolette Nimskov, Helena Reijnen, Kaisa D Ventrup, Ingrid Gram Jensen, Ieva Stonciute, Carla Marie Frandsen, Anna E B Pedersen, Johanna C B Jessen, Madeleine A Rasmussen.

 

 

Foto: Sofia Thøgersen har i år sat DUR-14 på 2000 m forhindring

Piger 16-17 år:

Victoria Lendal stiller til start i trespring, og kan overraske, da de ligger meget lige. Karla Schärfe er tilbage efter et helt år med skader og er seedet til at vinde højdespring og spydkast. I længdespring bliver der sprunget meget langt i denne gruppe i år og man kan risikere, at der skal springes tæt på 6 m for at vinde medalje. Josephine Koch vandt sølv til senior DM med 5,75 og er seedet nr 2 her. Nr. 2 er hun også seedet på 200 m, men her er de meget tæt, så alt kan ske.

 

Laura Zilstorff støder længere end de andre og er da også favorit til at vinde guldet på sin gamle hjemmebane i Greve. Liv Nedergaard var med til EYOF i hammerkast og bare en placering fra en finaleplads og er derfor favorit til guldet her.

 

100m i denne aldersgruppe kan blive rigtig spændende og en af weekendens højdepunkter, da Marie Høgh Larsen, Klara Loessl og Josephine Koch Jacobsen alle har løbet stærkt i år. Klara er selvfølgelig favorit i stangspring og har jo en bronze fra EYOF med i bagagen. Hun er også med i hæk og kan være en outsider her.

Marie Falkebo er seedet nr. 1 på 400 m, men de ligger generelt tæt, så der skal kæmpes til sidste cm. Marie er også med på 800 m, men har haft en svær sæson på den distance i år.

 

Pigerne på 4×100 m er meget stærke i år og 3 af pigerne, var da også på U20 landsholdet i sidste weekend, hvor det blev til dansk rekord (U18). Så de ligger vel til en ny dansk klubrekord og dermed også klubrekord i Sparta. Vi har også et rigtig stærkt hold på 1000 m stafet.

 

Af andre piger til start har vi: Sarah Glad, Sofia Lange, Emilie Fayl von Hentaller

 

Foto: Vores bronzevinder fra EYOF er med i 3 øvelser og 4×100 m stafet

Piger 18-19 år:

I den her gruppe mangler vi desværre Anna Mark Helwigh, Sophie Søefeldt og Olivia Thorsgaard, der har rykket teltpælene til USA for at prøve eventyret der.

 

I kuglestød har vi Amalie Pfeiffer og Ida Bomme til start og de er seedet nr. 2 og 3. Amalie har haft stor fremgang i diskos i år, men kan nok ikke stille noget op imod Anne Sofie fra Hvidovre, der var i finalen til U20 EM. Cæcilie Thomsen er også oppe imod en U20 EM finalist i hammerkast og må kæmpe om sølvmedaljen.

 

På 400 m har v Elena Johansen til start og hun kan overraske og hente en medalje.

 

Højdespring kan blive spændende, at pigerne har sprunget næsten lige højt – her har Sparta Sara B Olsen til start. Længdespring er altid en spændende konkurrence, hvor pigerne ligger meget lige. Her har vi Ida, Louise Bach Moore og Maria Skov Kragh med i kampen om medaljer.

Desværre er der kun 2 piger tilmeldt på 100 m hæk, men Ida har hurtigste tid og må derfor være favorit.

 

På 4×100 m har vores sværeste konkurrenter meldt afbud, så guldet bør gå til Sparta pigerne.

 

Piger 20-22 år:

Vi stiller med stort set alle vores P22 atleter og mangler faktisk kun U23 EM deltager Emma Beiter Bomme, der koncentrerer sig om stafetten resten af sæsonen og mangekæmper Anna Lange.

 

I længdespring har vi 5 piger til start og i alt er der 10 piger, hvilket må siges at være imponerende i denne gruppe. Laura Tølløse, Nickoline Skifter Andersen, Ditte Schmidt, Rikke Andersen og Karoline Mangor kan alle være med i kampen om sølv og bronze. Rikke er til gengæld favorit i højde, hvor hun har været dominerende i år og var med ved U23 EM. Laura Grønbech har sprunget højst i stangspring og ligger til guld.

Nickoline ligger til sølv i spyd og guld i kugle. Katrine Koch Jacobsen har skiftet øvelse i år og med stor succes i hammerkast og bør vinde guldet, mens sølvet bør gå til Amanda Rasmussen. Katrine løber stadig hækkeløb og har årets hurtigste tid i denne aldersgruppe. Så det kan blive til 2 guld i en sjov kombination.

 

Foto: Rikke Andersen er favorit i højdespring og prøver også kræfter med længdespring til DMU

Startlister

 

Infoside DMU