Posted

Ole Hesselbjerg har været skadet det meste af 2019, men nu er han klar til igen at træne målrettet frem mod kvalifikation til OL og EM

Efter en fin 2018 sæson som blandt andet bød på en EM-finale, så har 2019 sæsonen været en stor nedtur for Ole Hesselbjerg. Han har ikke konkurreret en eneste gang på 3000 meter forhindring, da han har været plaget af lyskebrok, som har krævet to operationer.

”Det er første gang i 11 år, jeg oplever en skade, der har holdt mig fra en banesæson. Det er jeg naturligvis meget taknemlig over, men eftersom det derfor er en meget uvant situation, har det været meget svært at acceptere. Uvidenheden har været svær, og hele forløbet har været alt andet end professionelt. Heldigvis har klubben været en utrolig støtte og har hjulpet mig meget på mange forskellige måder,” siger Ole Hesselbjerg.

En turbulent tid

Den store usikkerhed omkring skaden har også gjort det svært at planlægge træningen fremadrettet. Det er der dog endelig styr på nu, da Ole Hesselbjerg den 31. oktober var igennem operation nummer to.

”Nu kan jeg endelig fokusere på genoptræning med fokus på at nå en normal træningsrytme hurtigst muligt! De sidste seks måneder har været meget turbulente, og jeg har kun haft fokus på vedligeholdes af min form, hvilket er en meget uvant situation for mig. Uvidenheden har således været med til at begrænse mine muligheder for at træne målrettet, og min træning har været besluttet dag til dag. Nu kan jeg endelig lægge en plan og træne målrettet from mod næste sæson, og jeg glæder mig utrolig meget til at genfinde min form.”

Den lange skadesperiode er dog ikke ensbetydende med, at Ole Hesselbjerg har ligget helt stille. Han har igennem sin skadesperiode trænet mellem 5-8 gange om ugen, hvilket har været vigtigt i forhold til at holde kroppen ved lige og klar til den normale træningsmængde, som nu stille og roligt skal implementeres igen.

”Jeg har løbet et par gange om ugen med noget let kvalitet. Heldigvis bliver lyskebrok ikke værre af at træne, selvom det følelse ubehageligt. Således har jeg kunne holde belastningen ved lige, hvilket er vigtigt når jeg begynder at træne meget igen. Derudover har jeg svømmet 2 gange om ugen og stået meget på crosstrainer. Jeg løb for første gang efter operationen den 14. november. Selvom det kun var 10 min på et løbebånd i ca. 6.30 min/km, var det super fedt at komme i gang igen. Samtidig har jeg sammen med min træner lagt en plan for, hvorledes vi skal bygge op imod en normal træningsmængde igen,” siger Ole Hesselbjerg.

Målsætningen for 2020 er intakt 

Det er endnu uvist, hvornår Ole Hesselbjerg er tilbage i konkurrence, men det bliver senest den 8. maj ved et stævne i USA, og selvom Ole Hesselbjerg lige nu er langt fra at være i topform, så har det ikke ændret på målsætningen for 2020-sæsonen.

” Mit mål er forsat OL i Tokyo, det eneste der har ændret sig, er at vejen dertil bliver noget sværere, end jeg havde forventet. Samtidig vil jeg til sommer meget gerne stå i min tredje EM-finale og forbedre min 11 plads fra 2016. Således har begge mesterskaber mit fulde fokus,” siger Ole Hesselbjerg, som også repræsenterede Danmark ved OL i Rio tilbage i 2016. Den gang blev det ikke til en finaleplads, da han endte på en 31. plads, og der kun var plads til 15 i finalen, men netop en OL-finale er drømmemålet for Ole Hesselbjerg, men det er ikke ensbetydende med, at han ikke er tilfreds, hvis ikke det sker.

”Jeg har lært altid at arbejde med tre mål; et drømmemål, et rigtig godt mål og et mål jeg vil være tilfreds med. Mine drømmemål i min løbekarriere er en plads i en OL-finale og sub 8.20. Selvom dette ikke skulle lykkes, betyder det ikke, at jeg på nogen måde vil blive skuffet, og det er netop derfor, jeg har tre mål,” siger Danmarks bedste 3000 meter forhindringsløber, som seneste skal have klaret OL kravet den 29.juni, men nu først skal fokusere på at komme tilbage i topform efter en lang skadespause.