Posted

Emma Beiter Bomme var i 2019 én af kun to spartanere, som deltog ved VM i Doha. Drømmen for 2020 inkluderer både en international medalje og deltagelse ved EM

 

Da 2018 blev til 2019, havde Emma Beiter Bomme ikke forstillet sig, at hun stod foran en sæson, som skulle ende med at give hende så mange oplevelser, som 2019 endte med at gøre.

”Jeg havde egentlig først og fremmest fokus på, at jeg gerne ville løbe uden smerter, men jeg havde også en forhåbning om, at jeg måske kunne sætte ny personlig rekord på 100m og 200m, og hvis alt flaskede sig, at det kunne lykkes mig at deltage ved U23 EM,” siger Emma Beiter Bomme.

Det skulle dog vise sig, at 2019 havde meget mere at byde på for en af Spartas bedste sprintere, der egentlig havde gang i en fin længespringskarriere, da rygproblemer tvang hende til at fokusere 100% på sprintdisciplinerne. Et skifte der indtil videre har givet hende flere oplevelser, hun måske aldrig havde fået i længdespring.

”2019 var fyldt med oplevelser, som jeg aldrig havde turde drømme om. Jeg fik opfyldt min målsætning om at løbe med ved U23 EM, men oven i det så fik jeg også en masse store oplevelser. Jeg løb blandt andet med ved European Games og Diamond League i Lausanne, og så fik jeg lov til at opleve VM i Doha på tættest hold, da jeg var en del af det danske stafetlandshold. ”

Store drømme for 2020 sæsonen

Den fremragende 2019 sæson har givet tro og håb i forhold til at få endnu flere store oplevelser i pigskoene. 2020 sæsonen har dog desværre ikke fået den ønskede start, da sygdom har ødelagt meget af træningen, og formen derfor i skrivende stund ikke er i top, men det ændrer ikke på, at der drømmes stort i forhold til, hvad 2020 har at byde på.

”En realistisk målsætning for 2020 er en top seks placering ved U23 NM og være en del af stafetholdet på 4x100m ved EM, hvilket kræver, at jeg er i top seks. Hvis jeg skal drømme stort, så får jeg en medalje ved U23NM, og jeg kommer på banen ved EM, hvilket kræver, at jeg er i top fire herhjemme på 100m, men nu må vi se, hvad sæsonen bringer,” siger Emma Beiter Bomme, der præcis som de fleste andre atletikudøvere har en overskyggende drøm for sin aktive atletikkarriere.

”Mit ultimative drømmemål er deltagelse ved OL, det er ikke sikkert, det bliver i 2020, men så måske i 2024 eller 2028,” siger Emma Beiter Bomme.