Posted

Vi er nu kommet til de sidste årgangpokaler for denne omgang – nemlig vores ældste juniorer (18-19 år). For nogle er det der sidste år som ungdommere, men denne gang skal vi kåre 2 atleter fra årgang 2002. De har altså et år mere i denne gruppe og til sommer står der både junior EM og junior VM på programmet, som de har at se frem imod.

 

Se hvad trænerne har sagt om vores 2 dygtige juniorer:

 

Årets 18-19 års pige: Liv Nedergaard

Liv trænede godt og holdt motivationen igennem hele lock-down perioden i foråret og resten af sæsonen. Det var Livs første år med 4kg hammeren, selvom hun havde taget lidt forskud på glæderne ved at kaste med 4kg på DTU holdet og til E-cup for juniorer i 2018 og 2019 med længste kast på 48,29 m.

I 2020 da det blev muligt at afholde små konkurrencer, lagde Liv ud med en flot PR på 51,97 m. Herefter blev PR forbedret til 54,01 – 54,72 – 56,20 og i september blev det til 56,70m, hvilket rykkede hende ind på alletiders danske rangliste som nr. 8 for seniorer.

 

Foto: Liv ses her sammen med den danske rekordholder Celina fra et af stævnerne i foråret

 

Årets 18-19 års dreng: Tazana Kamanga-Dyrbak

Tazana er vores afrikanske islæt, da han til daglig bor i Kenya. Tazana kommer dog hjem til Danmark og Sparta hvert år i maj og er her så indtil september, hvor sæsonen slutter.

Tazana havde en forrygende sæson og sluttede 2020 af med 10,39 og 20,61 på 100 og 200 m, begge tider er nye senior klubrekorder i Sparta og 200 m tiden bragte Tazana op som nr. 1 på Europaranglisten for juniorer.

Tazana store mål i 2021 er evt. OL i Japan eller Junior VM som netop skal foregå i Kenya og junior EM. Det bliver spændende at følge det 18 årige sprinttalent de næste mange år.

 

Foto: Tazana fanget ved DM hold finalen, hvor han vinder 200 m

 

Vi ønsker Liv og Tazana tillykke med titlerne og held og lykke med sæson 2021.

 

Husk at vi fredag afslører årets ihærdighed, flid, ungdomsmotionist og Christian Birks talentpris.