Posted

Vi er nu kommet til den sidste afsløring af de sidste pokaler for sæson 2020. Årets fund, årets ungdommer og året Kaj.


Normalt bliver årets ungdommer og årets Kaj stemt om til vores årsfest efter indstillinger, men da situationen i år er en anden, så har ungdomsudvalget besluttet, hvem de heldige er efter indstillinger fra trænere og aktive.


Sæson 2021 er begyndt for eliten og vi må nok se i øjnene, at der ingen indendørssæson bliver for vores dygtige ungdommere i år – men vi vender forhåbentlig stærkt tilbage til sommer, så vi kan genoptage vores præmiefest 3. lørdag i november.


Årets fund: Annika Haldbo
Annika er egentlig nok mere et genfund, da hun allerede som 15-årig vandt DMU medaljer i sprint, hæk og længdespring. Men så kom de vokserelaterede skadesbekymringer og tvang hende væk fra konkurrencer i næsten 2 år. 2020 indendørs vendte hun stærkt tilbage med en fantastisk indesæson, som bl.a. bød på U18 dansk rekord og DMU guld på 60 m hæk.


Kvalifikation til U18 EM var kronen på værket i  sommer, selvom selve mesterskabet blev aflyst. Det gav anledning til at flytte fokus på kommende år og begynde at træne på højere hækhøjde, hvilket resulterede i en flot 4. plads ved årets senior DM, som senere på sommeren blev suppleret med DMU-guld i P17 100m hæk.Årets ungdommer: Louise Bach Moore
Louise har haft en sæson med skader, men har stadig været synlig i Sparta billedet. Hun er altid klar på at hjælpe, når vi afholder stævner og hepper altid på sine kammerater fra sidelinjen. Hun er træner på vores atletikskole og så er hun trådt til som træner på vores 8-9 års hold, da vi manglede en træner der.


Som skadet atlet kan man vælge at holde sig væk eller man kan klø på med et relativt kedeligt genoptræningsprogam – her har Louise selvfølgelig trænet flittigt. Hun er god til at tage ansvar for sin egen udvikling og skaber god stemning til træning. Hun er næsten altid smilende og rigtig god til at samle sine atletikvenner også socialt.Årets Kaj: Sofus Peter Lassen
Den her pris er ikke altid sjov at modtage, men i år er der simpelthen ikke andre end Sofus, der kan modtage denne pris. Sofus har bare været så uheldig i 2020 og egentlig startede det tidligere. Da han rykkede op på mangekampsholdet, rykkede han op med ondt i ryggen. Det fik han genoptrænet og indendørs 2020 skulle han så vise, at han var på vej tilbage. Det fik han også vist og løb sig i finalen på 60 m til DM inde, men så væltede han ned af tribunen og forstuvede foden og ingen finale og ingen 200 m.


I lock-down var formen god, men så løb Sofus ind i en gang “kyssesyge” og tilbage til start igen (næsten som at være en ludobrik). Sidst på sommeren var formen god igen og til Sparta Copenhagen Games satte han PR på 100 m og væltede over målstregen og brækkede kravebenet.


Nu må det være slut med uheld for Sofus – det var alle gode gange 3. Og heldigvis er Sofus også dygtig og derfor tør vi godt give ham den her pokal.