Posted

43 atleter deltog fra Sparta ved årets inde DM i Randers/Odense/Aarhus og sikke et flot DM de præsterede.

 

Samlet vandt Sparta 9 mesterskaber, 9 sølvmedaljer og 11 bronzemedaljer. Samme antal guld som Aarhus 1900, som vi ved de sidste 2 DM’er har tabt til. Samlet antal medaljer er vi dog stærkest med 29 medaljer – 10 mere end nærmeste forfølger.

 

Astrid Glenner-Frandsen blev dobbelt dansk mester, da hun vandt både 60 m og 200 m. Hun forbereder sig nu til EM inde, der foregår i Torun, Polen fra 5.-7. marts.

 

Nedenfor følger et par ord i de forskellige øvelser:

 

60 m

Med afbud fra Mathilde Kramer var det muligt for Sparta at vinde trippel hos kvinderne. Astrid vandt også foran Marie Høgh, men Emma Beiter Bomme havde været ude med en skade i 5 uger og kunne desværre ikke helt holde niveauet og måtte se sig besejret af en Aalborg pige. Men stadig højt niveau, hvor 7,59 kun rakte til en 4. plads.

Hos mændende løb Frederik Schou sig til bronze i årsbedste 6,84 sek, hvor Kojo Musah satte dansk rekord med 6,61 sek. Tobias G Larsen fik årsbedste med 6,98 på 6. pladsen, mens 16 årige Vilhelm Krüger blev nr. 8 efter PR i indledende med 7,06 sek.

 

Foto: Christian Jørn, Dansk Atletik – dansk rekordløbet med Frederik på 3. pladsen

 

200 m

Som skrevet ovenfor så blev 200 m for kvinder vundet af Astrid, mens Anne Sofie løb sig til bronze. Mellem de 2 spartapiger kom Sara Slot Petersen. Desværre afbud fra forhåndsfavoritten Emma pga 5 ugers skadesforløb.

Hos mændene blev det lidt overraskende til nederlag til årets hurtigste på distancen Gustav Lundholm – måske fordi man i år ikke løb mand mod mand, men alle favoritter løb i hvert deres heat på bane 4. Bronzen gik til Tobias G Larsen.

 

400 m

Annemarie Nissen var seedet nr 3 og det var også den placering hun fik efter Sara Slot og Martha begge fra 1900.

Gustav var stor favorit og jo også kvallet til EM inde – han vandt da også suverænt, mens 16 årige Luis Maillet overraskede på 3. pladsen med 49,75 og bare 5/100 fra sommerens U18 EM.

 

800 m

Her havde Sparta Annemarie Nissen og Olivia Thorsgaard til start og de satte begge en flot personlig rekord. Annemarie blev nr. 2 i 2.08,53, mens Olivia fik 2.11,96 på 4. pladsen.

 

1500 m

Unge Sofia Thøgersen på bare 15 år er godt løbende og i søndagens finale blev det godt nok ikke til medalje, men en ny dansk U18 rekord med tiden 4.28,17 og en placering som nr. 4 på verdensranglisten for U18 og under U18 EM kravet.

Mange havde set frem til det spændende opgør hos mændene, hvor 6 mand slås om de 3 inde EM pladser. Andreas Lindgreen har løbet hurtigst i år og var favorit, men man skal aldrig afskrive Nick Rostgaard eller William Devantier, der også har været under EM kravet. Det blev lige så tæt som forventet og bare 3/100 dele skilte Andreas og Nick i målet. Desværre gav Nick alt hvad han havde og væltede ind over målstregen og brækkede kravebenet og nu venter en operation.

 

3000 m

De første medaljer til DM blev uddelt lørdag og her viste Sofia Thøgersen, at man skal holde øje med hende. Sølv i 9.28,55 og igen ny dansk U18 rekord og krav til U18 EM og så en plads som nr. 2 på U18 verdensranglisten.

 

60 m hæk

Hele 5 piger i finalen på 60 m hæk og helt som ventet blev det Annika Haldbo, der løb med sølvet og så i ny dansk U20 rekord 8,59 sek. 3. pladsen gik til Anne Sofie Kirkegaard med 8,66 sek. Ida Beiter Bomme blev. nr 4 i 8,79, mens der var PR til Klara Loessl med 8,85 sek.

Andreas Christoffersen tangerede sin PR på 8,50, da han blev nr. 3. Desværre ramte Massin ikke dagen, men masser af hække.

 

Højdespring

Karla Schärfe er vendt tilbage efter skader og tidligere på sæsonen fik hun ram på en 3 år gammel personlig rekord. Den fik nu yderligere en forbedring, da hun lidt overraskende vandt guld med 1,77m. Meget tætte forsøg på 1,79, der ville have været en forbedring af en 50 år gammel U20 rekord og da Karla kun er 18 år, så har hun chancen for at forbedre den også næste år.

 

Stangspring

I stangspring er Sparta helt suveræne og ud af 7 deltagere var 6 kvinder fra Sparta. Det blev da også til placeringer fra 1-6 for dem. Bedst var som ventet Caroline Bonde Holm foran Klara Loessel og Caroline Ranners.

Hos mændene har Nikolaj Grønbech været en tand bedre end de andre hele sæsonen og han vandt da også med 4,80 m og stod så over til 5,05, der ville have været U20 EM krav. Så tæt på men desværre ikke i denne omgang.

 

Længdespring

Der er meget tæt konkurrence hos kvinderne i år og det blev da også meget spændende, da medaljerne skulle fordeles. Ida Beiter Bomme blev nr. 3 med 5,71 m bare 3 cm foran nr. 4.

Sebastian Pedersen vandt som ventet hos mændene med 7,77 m, mens Benjamin Gabrielsen først i sidste omgang snuppede sølvet med fine 7,52 m. De unge drenge på 16 år gjorde det også godt – Vilhelm Krüger sprang igen 7,08 m og var igen over U18 EM kravet, mens Tobias Jappe Bjerre efter en længere skade var tilbage med ny inde PR på 6,98 m og bare 7 cm fra U18 EM krav.

 

Kuglestød

Vores mangekampspiger var med i kuglestød og havde deres egen lille fight om sølv og bronze – guldet kunne de ikke stille noget op mod. Det blev Nickoline Skifter Andersen, den danske mester i 5-kamp, der snuppede sølvet med 13,32 m foran Anna Lange med 13,31. Sandra Böll blev noteret for 13,07 m.

Casper Jørgensen var favorit og vandt da også med ny PR på 17,67 m, mens forholdvis nye Christopher Holmbjerg Jensen (kommer fra spydkast) satte PR med 14,87 m og vandt bronze.

 

Sparta ønsker alle vores dygtige atleter og deres dygtige og engagerede trænere stort tillykke med alle de flotte resultater.

 

Se alle resultater her

 

Se streamingen fra Atletik TV her