Posted

Foto: Fra Dansk Atletik – DECA Text&Bild

 

Et rigtig flot EM U18 er netop afsluttet og sikke et par dage, det har været for Spartas Sofia Thøgersen. Onsdag den 6. juli havde Sofia 17 års fødselsdag og her gav hun da sig selv den bedste eller nærmere de bedste fødselsdagsgaver.

 

Tidligt onsdag morgen løb hun sig nemlig til bronze på 2000 m forhindring i ny sæsonbedste 6.29,68 min.

 

 

Foto: Fra Dansk Atletik – DECA Text&Bild

Om aften stod den så på 3000 m finale, hvor hun hurtigt kommer med i en gruppe på 3 løbere, der stikker af fra feltet og med 300 m igen, sætter Sofia sin velkendte slutspurt ind og vinder suverænt med 12 sekunder ned til nr. 2. Guld til Sofia efter hun vandt sølv i U20 klassen sidste år.

 

Så to medaljer på samme dag til Sofia og Danmark.

 

Kæmpe stort tillykke til Sofia og hendes træner Kim Birk. Det er da bare vanvittig flot arbejde.

 

Generelt gjorde alle Spartanere det godt til EM U18 i Jerusalem.

 

Den første i ilden var Julius Haansbæk Mortensen i stangspring, der i sommer er gået fra 4,27 m til 4,60 m i stangspring og netop de 4,60 m sprang han også i konkurrencen i Jerusalem og levede derfor helt op til sit bedste.

 

Foto: Fra Dansk Atletik – DECA Text&Bild

 

På 100 m havde vi både Hector Wandt og Valentin Jensen med og de løb begge helt op til deres bedste og lidt mere, da de begge løb sig i semifinalen. Hector løb i første heat 10,67 (PR er 10,64) og tager en anden plads og dermed direkte videre til semifinalerne. Valentin løb i 5. heat sig til den sidste direkte plads i semi ved at løbe ny PR i 10,72 sek.

Foto: Fra Dansk Atletik – DECA Text&Bild

 

I semifinalen løber både Hector og Valentin helt op til deres bedste. Hector løber 10,58 sek og ender lige uden for en finaleplads med en samlet 9. plads (8 går i finalen), mens Valentin bliver nr. 18 med 10,79. Desværre var der for meget medvind til, at Hector kan få det godkendt som ny PR.

 

Super flot løbet af begge drenge – stort tillykke til jer begge og jeres trænere.

 

Begge drenge var begge med på 1000 m stafet og løb vanvittig stærkt i indledende og vandt deres semifinale i ny world lead for U18. I finalen måtte Valentin desværre trække sig med en mindre skade i hoften og her gjorde resten af holdet det så flot med en 3. plads. Desværre blev de disket på 3. skifte, da den danske løber stod i vejen for den finske løber. Derfor ingen bronze til drengene, der ellers løb så flot og hurtigt.

 

Foto: Fra Dansk Atletik – DECA Text&Bild

 

Sidste spartaner i ilden var Joel Frederik von de Ahé på 400 m hæk. Det var faktisk kun Joels anden 400 m hæk, da han stod klar på startstregen til EM og her løb han bare endnu bedre end, da han kvallede til EM. En flot 3. plads i hans heat og direkte videre til semifinalen med ny PR med over 1 sek. i tiden 54,24 sek. I semifinalen blev det igen til ny PR med 54,09 sek. og en samlet 11. plads. Utrolig flot løbet af en uerfaren herre på 400 m hæk.

 

Også stort tillykke til Joel og hans trænere