Målsætningen er finalen ved U23 EM

 

Andreas Lindgreen har to store målsætninger for udendørssæsonen 2019 og så et stort mål uden i fremtiden.

 

”Målsætning for 2019, er at komme med til U23 EM og komme i finalen der. Derudover vil jeg gerne løbe under 3:40:00 min, på 1500 meter,” sådan lyder det ganske præcist for Andreas Lindgreen, som sammen med Nick R. Jensen udgør Spartas stærke duo på 1500 meter.

 

Andreas var i den forgangne indendørssæson ganske tæt på at kvalificere sig til EM på netop 1500 meter, og derfor er han også en del af Team Paris 2020, som er de atleter, der satses på frem mod udendørs EM i Paris i 2020. Netop EM i 2020 er også et stort mål for Andreas Lindgreen.

 

”Jeg synes, det er meget rart, at man har et ’stort’ mål ude i fremtiden. Da jeg var forholdsvis tæt på at komme med ved det forrige EM, så vil jeg selvfølgelig gøre alt, hvad jeg kan for at komme med til EM i 2020, og det er rart at vide, at min klub også tror på mig,” siger Andreas Lindgreen, som også træner hårdt og målrettet for at indfri sine målsætninger.

 

”I grundtræningsperioden er der primært fokus på udholdenhed. Her vil jeg typisk ligge på en mængde omkring 90-105 kilometer om ugen. Jeg har typisk to interval træningspas om ugen (tirsdag og lørdag), derudover kører jeg et tempo pas om torsdagen. De andre dage løber jeg en rolig tur, svinger mellem 8 – 15 km. I konkurrenceperioder er kilometermængden noget mindre. Jeg laver intervaller på de samme dage som i grundtræningsperioden (tirsdag og lørdag). Jeg løber også ture de andre dage. Intervallerne er dog noget hurtigere, og der er længere pause i konkurrencetræningen,” forklarer Andreas Lindgreen.

 

Tre hurtige til Andreas Lindgreen

 

Hvilke atletik disciplin ville du dyrke, hvis ikke du løb 1500 meter?

 

Godt spørgsmål. Jeg har altid godt kunne lide at springe højdespring, og syntes faktisk også selv, at jeg har sprunget rimelig højt. Sprang 1.70 i 9 klasse.

 

Hvem er dit forbillede?

 

Mit forbillede har i mange år været Mo Farah. Jeg syntes, han virker utrolig cool, og har en fed personlighed, og så er han er jo utrolig dygtig.

 

Hvad laver du ved siden af atletikken?

 

Jeg går i 4.g på Falkonergårdens Gymnasium. Så jeg bliver færdig med det til sommer (2019), så det glæder jeg mig rigtig meget til