Benjamin vil tættere på de otte meter

 

Sidste sæson bød på en ny personlig rekord for Benjamin Gabrielsen. Målsætningen er, at den skal forbedres igen i 2019.

 

7.87 meter. Det er det længste Benjamin Gabrielsen nogensinde har sprunget i længdespring. Det skete sidste år ved et stævne i Oslo, og det er det længste spring af en dansker siden Morten Jensen sprang 8.06 tilbage i 2012. De 7.87 meter skal dog meget gerne forbedres i løbet af 2019 sæsonen.

 

”Målet for sæsonen er helt klart at springe en ny personlig rekord og nærme mig de 8.00 meter,” lyder det fra Benjamin Gabrielsen, der dog har kæmpet lidt med en skade hen over vinteren, og det har sat sit præg på træningen.

 

”Denne vinter har jeg lavet rigtig meget af min grundtræning på spinningcykel og i vægtlokalet. Det er lidt atypisk, men jeg har arbejdet på at komme over en skade, så det må jeg tage med. Jeg er meget godt tilfreds med min fysiske form, så det lader til at virke.”

 

Flere spændende konkurrencer

 

Udendørssæsonen anno 2019 er i skrivende stund endnu ikke startet, men allerede nu er der flere konkurrencer i kalenderen, der er markeret som højdepunkter. Et af dem foregår på hjemmebane på Østerbro Stadion den 18.juni, hvor der afholdes Copenhagen Athletics Games (CAG)

 

”Det er altid en fornøjelse at springe ved CAG. Jeg har tidliere sat ny personlig rekord ved dette stævne, og jeg har også haft nogle af de længste forsøg nogensinde, som så har været marginalt overtrådt, så det er altid et stævne, jeg ser frem til.”

 

Et andet af sæsonens højdepunkter finder sted under lidt sydligere himmelstrøg, nemlig ved Universiaden i Napoli, som også bliver kaldt OL for universitetsstuderende.

 

”Det er verdens næststørste sportsbegivenhed, og det er den bedste mesterskabsforberedelse man kan få i forhold til internationale mesterskaber, så det er et rigtigt vigtigt stævne.”

 

Tre hurtige til Benjamin Gabrielsen

 

  1. Hvis ikke du dyrkede længdespring, hvilken atletikdisciplin kunne du så forestille dig at dyrke og hvorfor?

 

Hvis jeg ikke havde sprunget længdespring, så havde jeg løbet 110m hæk eller sprunget stangspring. Jeg synes, at det er to vildt fede discipliner, for det kræver utrolig meget teknik, og alligevel må man bare slå hovedet fra og stole på, at træningen har forberedt én til at det nok skal gå.

 

 

  1. Hvem er dit forbillede inden for atletik og hvorfor?

Mit forbillede er Irving Saladino fra Panama. Den måde, som Irving sprang længdespring på var  simpel. Når man ser videoer af det, så er det bare 100% flydende. Han er også den eneste OL guldvinder i Panama, så han har fået opkaldt en nationaldag efter sig.

 

 

  1. Hvad laver du ved siden af atletikken?

 

Ved siden af atletikken læser jeg til bygningskonstruktør og arbejder i Spartas kundeservice.