Hartling glæder sig til DM

 

Nicolai Hartling har været hårdt plaget af skader de sidste sæsoner, men 2019 ligner comeback-sæsonen, og der er mange konkurrencer han glæder sig til.

 

Indehaveren af den danske rekord på 400 meter hæk, Nicolai Hartling, er i øjeblikket bosat i USA, og her har han ved flere lejligheder vist, at formen er ved at være der efter flere sæsoner plaget af skader. I løbet af indendørssæsonen satte han således ny personlig rekord på 400 meter, og det har givet godt med selvtillid i forhold til udendørs sæsonen.

 

”Jeg har ikke haft en reel sæson siden 2016 så målet er, at løbe en fuld sæson uden større skader. Målet er naturligvis også at løbe hurtigt. Forhåbentlig kan jeg nærme mig min egen danske rekord på 50.02 og samtidig opnå en topplacering ved Universiaden og NCAA-universitetsmesterskaberne,” lyder det fra Nicolai Hartling.

 

Glad for Paris 2020

Der er mange store mesterskaber og konkurrencer på programmet for Nicolai Hartling i løbet af 2019. Der er blandt andet NCAA universitetsmesterskaberne i USA, VM, EM for hold og Universiaden. På dansk grund er det især DM, der er fokus på.

 

”Jeg har ikke løbet DM siden 2016, så jeg ser frem til at vende tilbage,” siger Nicolai Hartling, for hvem det betyder rigtig meget at være en del af Team paris 2020, selvom træningen i det daglige foregår i USA.

 

”Det betyder rigtig meget. For mig er det signalværdien der har størst betydning, at min klub fortsat har en tro på mig på som atlet.”

 

Tre korte til Nicolai Hartling

 

Hvis du skulle dyrke en anden atletik disciplin hvilke skulle det så være? (og det må ikke være løb)

 

Hvis jeg ikke må vælge 800m som ville være mit naturlige alternativ, så må valget falde på tikamp.

 

Hvem er dit forbillede indenfor atletikken?

Det korte svar er, at jeg ikke har noget forbillede. Det har jeg aldrig haft. Når det så er sagt, så er der som 400m hækkeløber ingen over eller ved siden af legendariske Edwin Moses. Han er kongen – han gik ubesejret fra 1977-1987.

 

Hvad laver du ved siden af atletikken?

Jeg læser på universitetet. Jeg blev færdig som bachelor i European Business ved CBS i januar og er nu i gang med min 2-årige masters her på West Texas A&M.

 

Nicolai Hartling

Født: 17.01. 1994

Disciplin: 400 m Hæk

PR: 50.02 sekunder