Sparta-atlet Tazana Kamanga-Dyrbak er kun 18 år, og han har store drømme for sin fremtidige atletik karriere.

 

Tazana Kamanga-Dyrbak er uden tvivl et sprinttalent ud over det sædvanlige, hvilket han har bevist mange gange. Ambitionerne er da også høje hos den unge atlet, som kun har dyrket atletik i to år, efter at han måtte droppe at spille rugby, da han fik en alvorlig hofteskade tilbage i 2017. Siden har han vist sine evner på 100m og 200m, og det er da også på disse distancer, at han drømmer om at lave store resultater i fremtiden.

” Jeg har flere forskellige målsætninger. Målsætningen for denne sæson er at vinde guld ved U20 VM og komme i finalen på 200m ved EM. Hvis jeg skal kigge på hele mine karriere, så drømmer jeg om at vinde OL guld og sætte europæisk rekord på 100m og 200m, men det er selvfølgelig mere et drømmescenarie end en realistisk målsætning,” siger Tazana, som trods sin korte karriere allerede har haft mange store oplevelser på atletikbanen.

”For mig har den største oplevelse indtil videre været deltagelse ved Diamond League i Paris, hvor jeg deltog på 100m og på 4x100m stafet.”

Tazana træner ikke i Sparta i det daglige, da han er bosat i Nairobi i Kenya. Her træner han syv til ni timer om ugen med sin egen personlige træner, og når han ikke træner, så handler han blandt andet med aktier og investerer i ejendomsmarkedet.

” Jeg elsker at træne, og mit favorittræningspas er intervalløb med max-hastighed,” siger Tazana, hvis store idol også havde fart i pigskoene.

”Mit store idol er Carl Lewis, og præcis som han gjorde, så ville jeg dyrke længdespring, hvis ikke jeg løb 100m og 200m,” siger Tazana Kamanga-Dyrbak.

 

Info om Tazana Kamanga-Dyrbak

Fødselsdato: 12. Januar  2002

Disciplin: 100m og 200m

PR: 10.50 og 20.99