Festus vil med til et stort mesterskab i 2020

 

Festus Asante har allerede deltaget ved EM to gange, og det er en oplevelse, han håber på at få igen i 2020.

 

Festus Asante har utallige gang bevist, at han er blandt de hurtigste mænd i Danmark, hvilket 12 DM- medaljer også vidner om. Det satser han også stærkt på at være i 2020 sæsonen, som byder på to store stævner, som han selvfølgelig har fokus på.

”2020 er et travlt år med både EM og OL på programmet. Jeg vil selvfølgelig meget gerne med til begge ting, og jeg opfatter EM som værende realistisk, mens OL mere er et drømmescenarie, men jeg skal forbedre min personlige rekord på 100m for at komme med begge steder,” siger Festus Asante, der har en PR, som lyder på 10.52 sekunder, og for at komme med til EM skal han løbe 10.28 sekunder, mens kvalifikationskravet til OL er så hurtigt som 10.05 sekunder.

Festus har endnu til gode at deltage ved et stort internationalt mesterskab på 100m, men han har prøvet det indendørs, og han vil meget gerne prøve det igen.

”De største oplevelser i min karriere indtil videre er deltagelse ved EM, hvor jeg har været med på 60m indendørs, og som en del af 4x400m stafetholdet udendørs, og min helt store drøm er at komme med til VM eller OL,” siger Festus, som har dyrket sprint i 15 år, og som især elsker et bestemt træningspas.

”Min favorit er sprint teknisk træning, men jeg er i det hele taget glad for at træne, og for mig er træning ikke kun den tid, der bruges på banen, så jeg ved ikke helt, hvor meget tid jeg egentlig bruger på at træne

 

Tre hurtige til Festus Asante

 

  1. Hvis du skulle dyrke en anden atletik disciplin, hvilke skulle det så være? Jeg synes stangspring er fedt, men det er nok sent at lære det nu
  2. Hvem er dit forbillede indenfor atletikken? Jeg har mange, som jeg godt kan lide, enten pga. deres teknik eller mentalitet. På den helt store scene så er det Justin Gatlin
  3. Hvad laver du ved siden af atletikken? Jeg arbejder fuldtid som Laborant

 

Info om Festus Asante  

 

Fødselsdato: 7.maj -1994

Disciplin: 60

PR: 6.76