Sylvia Kiberenge elsker de lange løbeture, og hun drømmer om at repræsentere Danmark og Sparta ved de store mesterskaber.

 

Hun har faktisk allerede løbet hurtigere end den danske rekord på maratondistancen, men da hun trods mange år i Danmark endnu ikke har fået dansk statsborgerskab, så kommer tiden aldrig til at tælle som en dansk rekord, men Sylvia håber, at hun i fremtiden får mulighed for at sætte mange rekorder.

” Når jeg får dansk Pas vil jeg gerne repræsentere Sparta og Danmark til internationalt konkurrencer. De kunne være spændende at træne mod de helt store konkurrencer som WM og OL. Jeg håber at kunne blive ved med at udvikle mig så jeg slår mange rekorder,” siger hun.

Sylvia har især konkurreret på de lange distancer, og det er også her hun ser sin fremtid som løber, og her hun har ambitioner for 2020 sæsonen, men det er ambitioner, der skal kombineres med hendes studier til pædagog

” Først og fremmest er planen at balancere træningen med studierne. Det er vigtigt at blive ved med at udvikle sig og holde progression i træning, men samtidig skal hverdagen passes ind. Jeg håber, jeg laver PB på specielt en af de kortere distancer ,10km  – halvmaraton den første del af året, så ser vi, hvad der skal ske,”

Sylvia begyndte at løbe tilbage i 2010, men det var først i 2013, at det blev seriøst. Siden har hun slidt mange løbesko på landevejene, hvor det det bliver til 140-200km om ugen plus to træningssessioner med styrketræning. For Sylvia er de mange kilometer ikke et problem, da hun elsker at løbe.

” jeg elsker løb og kunne ikke komme i tanker om at lave andet. Mit favoritpas er enten de lange rolige ture på plus 30km i skoven, men også 18-21km i et hårdere tempo,” siger Sylvia, som også ofte stiller op ved Spartas almindelige motionsløb, hvor man oftest finder hende øverst på sejrsskamlen. De største løbeoplevelser får hun dog ude i verden.

”Jeg kan godt lide at rejse rundt og lave de små løb i Holland og Tyskland. Der har jeg mange gode oplevelser. Konkurrencen er hård, men her for man også snakket og delt erfaringer med de gode løbere,” siger Sylvia.

 

Tre hurtige til Sylvia Kiberenge

 

  1. Hvis du skulle dyrke en anden atletik disciplin hvilke skulle det så være?

jeg tror jeg var blevet fodboldspiller hvis ikke løbet havde fanget mig, jeg kan ikke forestille mig at dyrke en anden atletik disciplin.

  1. Hvem er dit forbillede indenfor atletikken?

Jeg har mange forbilleder fra Kenya. Der er så mange og de har allesammen været med til at sætte præg på hvem jeg er i dag. F.eks Vivian Cheruiyot og Hellen Obiri så jeg meget op til da jeg var yngre, men det er sjovt når man så kommer kan se man kommer tæt på.

  1. Hvad laver du ved siden af atletikken?

Jeg læser pædagog, arbejder i haven og med vores hus, går på stranden med vores hund, Koko. Så der er ikke ret meget tid tilovers😊

 

Info om Sylvia Kiberenge

Fødselsdato: 140290

Disciplin: langdistance 5km-Marathon

PR på forskellige distancer

5000 Metres 15:52.42 København (DEN) 10.8.17
10,000 Metres 33:56.91 Hvidovre (DEN) 20 MAJ 2017
5 Kilometres 16:12 Trier (GER) 31 DEC 2018
8 Kilometres 26:27 Apeldoorn (NED) 02 FEB 2020
10 Kilometres 32:29 Middelfart (DEN) 12 MAR 2016
Half Marathon 1:10:42 København (DEN) 17 SEP 2017
Marathon 2:29:09 Frankfurt (GER) 29 OKT 2017